Funktionshinderanpassad gymutrustning

funktionshinder anpassade gymmaskiner

Funktionsnedsatta har ett lika stort behov av gym och träning som vilken annan som helst. Tyvärr är det få gym som tänker på deras behov. Vi erbjuder  gymredskap som är konstruerade för att användas av rullstolsburna och personer med skiftande funktionshinder.

Förhindra skador som uppstår vid ensidig träning

Funktionshindrade kan ställas inför särskilda utmaningar när det handlar om träning. Regelbunden aerob träning, den typ som höjer din puls, och muskelstärkande övningar är minst lika viktigt för hälsa och välbefinnande för rullstolsanvändare och alla andra funktionshindrade som de är för andra. Muskelstärkande övningar är extra viktigt för människor med ett funktionshinder då rehabiliterings träning är ett måste för att det dagliga livet ska flyta på så smidigt som möjligt, och att förebygga skador som kan uppstå vid ensidig muskelanvädning. Oavsett din smak och nivå av fysisk förmåga kommer det utan tvekan att finnas alternativ som är lämpliga för dig i vårt sortiment.

Ett gym som verkligen har lyckats med att erbjuda alla en fullständig gymupplevelse är Antonis Gym i Uppsala.

Matrix fitness system och Monark är ett par få tillverkare som nogrannt har analyserat och konstruerat träningsredskap och maskiner som är helt allomfattande så att både funktionshindrade och icke-funktionshindrade kan träna på samma villkor.Med Matrix maskiner och redskap kan vi erbjuda ett komplett gym som är funktionshinderanpassat med singelstationer, konditionsmaskiner och alla tänkbara mindre redskap.

Kontakta oss så tar vi fram rätt utrustning efter era behov.

Vi prata gärna mer om våra produkter och hur de fungerar

 • rehabcykel_monark_

  Rehabcykel Monark Compact Rehab 881 E

 • rehabcykel

  Rehabcykel Monark Compact Rehab 871 E

 • rehabcykel_monark

  Rehabcykel Monark Cardio Rehab 891 E

 • krankcycle

  Matrix Krankcycle

 

Kontakta oss så berättar vi mer om de olika maskinerna och deras fördelar.

Kontakt