Krankcycle – unik spinningcykel för överkroppen

Spinningcykelns fader, Johnny G, har gjort det igen! Spinningcykeln blev som bekant ett fenomen och här kommer nu nästa, och kanske ännu effektivare, träningscykel – Krankcycle.

Krankcycle är en spinningcykel för överkroppen och det är den första träningsformen som bygger kondition genom fokus på överkroppen. Den representerar en ny teknik som gör att man bygger kondition, styrka, bålstabilitet samt bränner kalorier på ett mycket effektivt sätt.

Krankcykeln vänder sig till en mycket stor och varierad målgrupp som ingen maskin på marknaden idag kan erbjuda. Den kan lika lätt användas av rullstolsbundna personer, som här får ett överlägset träningsredskap mot vad som hittills har funnits på marknaden, som personer utan handikapp.

Det är en unik form av crosstraining i och med att överkroppen aktiveras istället för benen och passar därför alla typer av utövare. Förutom tuffa spinningpass så är krankcykeln även ett redskap sjukgymnaster, rehabkliniker, sjukhus m.fl kommer att ha stor nytta av. Kranking är definitivt ett av de bästa sätten för personer som har eller har haft någon skada i arm, axel eller överkropp att sköta sin rehabiliteringsträning på.

Det som gör den så ofantligt mycket bättre än de armcyklar som finns på marknaden idag är att vevarmarna är oberoende av varandra och därmed kan inte den starkare sidan assistera den svagare. På det viset balanserar man kroppen då båda sidorna måste jobba lika hårt.

Krankcykle är ett redskap som garanterat t.ex fotbollsklubbar och hockeyklubbar kommer att älska. Här får spelare som har blivit skadade i ben eller fötter möjlighet att träna maximal konditions- och styrketräning trots skadan! Hur värdefullt är inte det?

Den är mycket enkel att jobba med och de inställningar som behöver göras gör man på några sekunder.

Krankcycle kommer att vara till stor hjälp för väldigt många människor och även bredda gymmens träningsutbud.

Lämna ett svar