Matrix gymmaskiner flerfaldigt prisade

Bäst kvalité och bästa design gör Matrix till nr.1

Matrix Fitness System har tagit steget upp på tronen och blivit nummer 1 på marknaden. De högklassiga maskinerna har kammat hem inte mindre än 5 priser för bästa design, kvalité och funktion, och kanske det mest prestigefyllda av dem alla, IDEA (International Design Excellence Award) priset. Det gick till Matrix fantastiskt fina löpband, T7, som därmed ses som det bästa löpbandet marknaden har att erbjuda.

Den nya G7 serien av styrketräningsmaskiner har blivit det stora samtalsämnet i branschen och har formligen slagit knock på alla konkurrenter. Det finns många bra maskiner från olika tillverkare men Matrix G7-serie har tagit styrketräningsmaskinen till en helt ny nivå dit inga konkurrenter har nått. Maskinerna är väldigt smart byggda och det finns en tanke bakom varje maskin så att den ska följa kroppens naturliga rörelsemönster och neutralisera risken att utföra träningen på fel sätt. De smarta och finurliga detaljerna som gör maskinerna speciella är mycket bra hjälpmedel för både den som tränar och för instruktören.

Vad är det då som gör G7-serien så speciell och bättre än andra gymmaskiner?
Om vi börjar med utformningen av maskinerna så går designen i en klassisk stil, och tack vare den platta formen kan man möblera på ett sätt som spar mycket utrymme.  Sen har vi några smarta detaljer som både instruktörer och utövare har mycket nytta av, och det är de färgkoder, räkneverk och tidtagning som G7-serien är utrustad med.
Färgkoderna fungerar så att de maskiner som tränar en specifik muskelgrupp har en egen färg, bröst och axlar har en gul färg, maskiner som tränar mage och rygg har grön och benmaskinerna har blå.

Sedan har maskinerna en automatisk repetitionsräknare och tidtagarur som startar när man börjar sin träning. Räknaren räknar uppåt för varje repetition och klockan går så länge man tränar.
Med hjälp av färgerna, räknaren och tidtagningen blir det mycket enklare för instruktörer att ge direktiv till den som ska träna.

Ett exempel på detta kan se ut så här:
Idag ska vi träna bröst och axlar. Du ska då använda maskinerna med gul markering. Du ska göra 3 set med 10 repetitioner i varje maskin och varje set ska ta 45 sekunder att utföra. Vila 45 sekunder mellan varje set.

När man stannar och vilar nollställs klockan och börjar räkna från noll igen och man har full koll på hur länge man vilat.

 

 

 

 

 

 

Så tack vare de här finurliga detaljerna behöver inte instruktören vara med hela tiden och tala om vad som ska göras.

Då kan man ju säkert tänka att instruktören ska väl vara med så man ställer in maskinen rätt och utför träningen på ett korrekt sätt.
Ja, i normala fall så kan det vara nödvändigt men det behövs inte med G7-serien.
Maskinerna är mycket lätta att ställa in i rätt position och en tydlig instruktion som talar om hur man ställer in den, och hur man ska träna, sitter på panelen. Här kan du också se strechövningar för den muskelgrupp du precis har tränat.

 

 

 

 

 

Med tydliga markeringar och en knapptryckning ställer man in maskinen på ett snabbt och enkelt sätt och sen är det bara att sätta igång och träna!

 

 

 

 

 

Viktmagasinet sitter nära till hands och man kan ändra belastningen från sittande position. Förutom sprinten som sköter de grova justeringarna så finns det även en spak där du snabbt kan justera vikten ytterligare från 2,5 kg upp till 7,5 kg om man känner att man skulle vilja ha lite mer motstånd.

 

 

 

 

 

Handtagen är en annan väldigt smart detalj. De har en annorlunda form än en ”vanlig” styrketräningsmaskin och är mycket bekväma att hålla i. Tack vare den annorlunda och lite grövre formen så får man automatiskt rätt grepp genom hela övningen och det är omöjligt att få en felaktig vinkel på handlederna. Den lite bredare ytan fördelar trycket mer i handen och det ger en mycket hög komfort.

 

 

 

 

 

G7-serien kommer garanterat att effektivisera vilket gym som helst och ett mycket bra exempel på det är att de är ypperliga att använda i cirkelträning. Då får man verkligen ut maximalt av sin investering då maskinerna används lika effektivt både med och utan instruktör. Maskinerna har en perfekt design för gruppträning, tack vare den låga och platta utformningen skymmer de inte instruktören och man har fri sikt över hela gruppen. I de flesta fall så används inte maskiner och utrustningen man har i en cirkel så mycket mer än vid gruppträningen och många anläggningar avstår från att satsa på cirkelträning på grund av den anledningen, dyr utrustning som används för lite.
Med Matrix G7-serien är det helt annorlunda!
Tack vare de smarta detaljerna som beskrivits så kan utövaren köra cirkelträning på egen hand, utan instruktör. Gympersonal eller instruktör ger enkelt anvisningar hur dagens träning ska utföras med hjälp av de färgkoder och räknare som finns på maskinerna.
På så vis kan maskinerna användas maximalt och i fler olika syften.

 

Ett bevis på att Matrix nu börjar ta över marknaden även i Skandinavien är att fler och fler anläggningar i Norge väljer Matrix, där i bland en av landets största anläggningar i Oslo, Fitness Express, där bara konditionsdelen är smått otroliga 400 kvadratmeter!

 

 

 

 

 

Norge ligger ett steg före Sverige när det gäller träning och gym och genom att titta på hur gymmen i Norge ser ut får man en fingervisning vad som kommer att hända på gymmen i Sverige.

Matrix Fitness System är det mest kompletta program som finns på marknaden idag och det innehåller 4 olika serier av konditionsmaskiner, 3 olika serier av singelstationer och multigym samt plate maskiner och allt för fria vikter som t.ex bänkar och ställningar etc. Med tanke på den fantastiska kvalitén maskinerna och utrustningen håller så kommer garanterat fler och fler anläggningar att välja Matrix.

 

Köp eller Leasa Matrix gymmaskiner hos RB Sportline

RB Sportline erbjuder hela Matrix sortiment och här får du hjälp med all planering från början. Du får tips och råd vilka maskiner som passar ditt behov bäst till att du får se det klara gymmet i en 3-D ritning med alla maskiner.

Ring eller mejla företaget så får du den hjälp du behöver.

Besök RB Sportline´s webshop där du hittar alla Matrix gymmaskiner och mycket annat. www.rbsportline.se

Lämna ett svar