Topp 3 gym maskiner för effektiv viktminskning

  1. Jacobs ladder träning

De bästa gymmaskinerna för viktminskning

Ett exakt facit för vilken maskin du bör fokusera på vid viktminskning finns inte. Förbränningen baseras på frekvens och tid, så troligen blir det mest effektiva rådet att satsa på den maskinen du tycker är roligast (eller minst tråkig?). Då står du nämligen ut under längre tid, vilket sannolikt är en viktigare parameter än frekvensen.  Såhär ser nämligen kaloriförbrukningen ut vid ”måttlig ansträngning” på de tre vanligaste träningsmaskinerna:

  • Motionscykel   480 Kcal per timme
  • Roddmaskin    480 Kcal per timme
  • Löpband           480 Kcal per timme

Känner du dig lurad?

Okej, accepterar du inte rådet att satsa på den roligaste maskinen så finns det faktiskt i alla fall en nummer 1, som faktiskt är väldigt rolig, men som du troligen inte klarar av mer än några minuter.

Jacobs Ladder, ”den eviga klätterstegen”. Det är ingen slump att den användes i den amerikanska upplagan av TV programmet Biggest Loser.

Jacobs ladder träning

 

Kaloriförbrukning? 1330 Kcal per timme! Vilket motsvarar ungefär halva den totala kaloriförbrukning en man använder under 24h. Då ska du hålla 2km/h, vilket kanske inte låter så ansträngande, men 2km/h med lutning där du tvingas använda både händer och fötter är det ingen lek.

Vi är återförsäljare av Jacobs Ladder i Sverige, kontakta oss ifall ert gym vill prova det värsta av det värsta!

 

Posted in:

Lämna ett svar